Лидерът на "Глас народен" Светльо Витков предизвика вълна от реакции в социалната мрежа фейсбук, след като демонстрира своята загриженост за разпространението на маймунската шарка в България и по-конкретно - сред българските депутати.

"Дето казват, че маймунската шарка се предава по полов път…ако един наш депутат го пипне, цял парламент ще пламне!", написа Витков в личната си "Фейсбук" страница, а коментарите заваляха един след друг. 

Можем само да гадаем, но най-вероятно, коментарът на Витков е предизвикан от наскоро излезлите разкрития, че маймунската шарка се разпространява предимно сред хомосексуалисти и ЛГБТ общността.

Припомняме, че д-р Дейвид Хейман, който е оглавявал отдела за спешни случаи на СЗО, заявява, че водещата теория, обясняваща разпространението на болестта, е предаването по полов път сред гейове и бисексуални мъже на партита, проведени в Испания и Белгия.

"Знаем, че маймунската шарка може да се разпространи, когато има близък контакт с лезиите на някой, който е заразен. Изглежда, че сексуалният контакт вече определя това предаване", каза Хейман.