"Визия за България" се актуализира и надгражда непрекъснато. Тя е отворен документ, който постоянно се подобрява. На базата на "Визия за България" ще бъде изготвена предизборната програма на БСП. Ако спечелим изборите, тя ще бъде и управленската ни програма. Хората не искат корупция, не искат мафия в управлението, не искат нагласени обществени поръчки.

Разбрахме какво хората не искат, нашата задача е да направим това, което всеки българин иска от управляващите. От нас се иска да го изпълним, за да можем след това да имаме отново очи пред тези хора."

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и председател на Националния предизборен щаб на левицата Георги Свиленски. Той допълни, че БСП е променена и няма да повтори порочния модел на управление на Борисов.
 
Социалистът подчерта, че в БСП винаги е имало съвети по различните сектори, като на последния Национален съвет се е решило тези съвети да бъдат по структурата на сегашния Министерски съвет: "Това не е новост, не е правителство в сянка. Това са съветите, които и досега разработваха политиките на партията."
 
"Страстите в БСП се успокоиха след 12 септември, когато всички видяха масовата подкрепа, която партията дава на политиката, водена от Корнелия Нинова, както и на самата нея. През месец март тази година БСП бе с рейтинг от 8%, сега спрямо същите агенции е с 3 пъти по-високо доверие.", посочи Георги Свиленски.

Той обясни, че това показва красноречиво, че пътят, поет от това ръководство на левицата, е правилен, въпреки всички пари, които управляващите панически раздават:

"Борисов е уплашен. Хората вече не вярват на Борисов. Те не искат повече популизъм. БСП дава алтернатива на този вид управление - в образование, в здравеопазване, в социалната политика и всички други сфери. Ние предлагаме реални неща, а Борисов обещава".
 
Свиленски коментира  действията на управляващите от ГЕРБ: "Раздават хаотично пари единствено, за да останат още някой друг месец на власт. БСП иска преизчисляване на пенсиите.

БСП е единствената партия до момента, която е преизчислила пенсиите. Другите само го обещават." Той припомни, че левицата иска преизчисляване на пенсиите спрямо 2015г., за да има справедливост за всички пенсионери.

"Не може хората с най-ниски доходи да са най-големите жертви на коронавирусната криза. Държавата трябва да е в помощ на хората", завърши Георги Свиленски.