Не сме разкарвали никого. Това е вотът на делегатите на конгреса, упълномощени да управляват партията. Тук не говорим за никакво лично решение на Корнелия Нинова.
 
Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски по повод вчерашния конгрес на социалистите и решенията взети на него. 

БЛИЦ припомня, че много от ключовите фигури в партията останаха вън от Националния съвет, което породи противоречиви коментари. 

"Делегатите на Конгреса имат това право и това е една от основните задачи на форума", каза Свиленски.
 
"Г-н Станишев заяви, че сме партия без идеи, след като видя, че е изваден от Националния съвет. Не знам защо не го каза това нещо преди това. Когато видя, че не е избран, заяви, че Националният съвет е гумен печат", добави той.
 
Има различни разбирания между БСП и Станишев по думите на Свиленски.

„Господин Миков сам заяви своето желание да не участва в Националния съвет. Г-н Станишев пък заяви, че иска да участва, но получи отрицателен отговор", каза Свиленски.

"БСП не е еднолична партия. Над 900 делегата са гласували. Коментарите, че Нинова си разчиства пътя, са от хора, които не влязоха в Националния съвет", добави той.

"Очаквам отново по важните въпроси да има дискусии и дебати, каза той.

Свиленски бе помолен да коментира напускането на Калоян Методиев на президентството, той отговори:

"Относно това дали има напрежение между президента и БСП мога да кажа следното: Когато някой подкрепи от нас президента, се казва, че партията е заедно с президента", каза той и добави:

"Когато някой пък бъде отстранен или напусне заради взаимодействие с БСП пак има раздор. Не знам каква е причината нито на г-н Методиев, нито на президента, че да се разделят". каза Свиленски.

"Ние не се интересуваме от други институции. Интересуваме се от БСП", заяви той.

Социалистът отсече, че БСП е готова на коалиции, но не с мафията.