Г-жа Нинова вчера беше в добро състояние. По-леко кара ковид от първия път. Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от БСП Георги Свиленски. 

Той призова хората да се ваксинират. 

"Явно кампанията ще мине под въпросите - с кого ще се прави правителство и дали трябва да се влиза навсякъде със зелени сертификати. Няма как с 20% ваксинирани да се налагат така рестриктивни мерки, тъй като другите 80% няма да ги приемат. Насила няма да стане", категоричен е той. 

"Слушам от известно време как, ако с дадени партии не бъдат водени разговори за правителство, то един милион български избиратели ще са изолирани. Ние бяхме с 800 000 гласа и бяхме опозиция 4 години", каза Свиленски.

Той е категоричен, че БСП няма да води разговори с ГЕРБ и ДПС. 

"Ако г-н Атанасов, Ива Митева и ПП смятат, че джендър идеологията не трябва да бъде вкарвана, ако са съгласни, че Република Северна Македония трябва да бъде присъединена към ЕС без да нарушава подписания договор, ако са съгласни, че трябва да бъде намалено ДДС-то от 20 на 9%, може да има коалиция. Това са условията на българските граждани", каза Свиенски.

"Ако не се разберем, ще се случи най-безотговорното за една държава и то през зимата - нови избори. В момента ние разговори с никого не водим. Единствените дебати, които трябва да се водят, са по тези въпроси, които вече ви казах", заяви той и запита кой ще направи бюджета за следващата година. 

На въпрос кой би бил премиер, ако БСП получи мандат, Свиленски отвърна, че това ще се реши в зависимост от това каква коалиция се сглоби, защото личността трябва да е консенсусна. 

"Кирил Петков като нов в политиката има ентусиазъм. Паметта на българите все пак не е къса. Имали сме назад във времето такива политици, хората ще решат", каза той. 

Свиленски бе категоричен, че партията му подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова и няма скандал по темата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!