МВР и ДАНС крият от депутатите информация за черните каси и разработката "Лиани", категоричен е лидерът на партия Българска нова демокрация Николай Свинаров. В интервю за "24 часа" той обяснява оттеглянето на опозицията от комисията за ДАНС с това, че е нарушен принципа за паритетното представителство.
Безсмислено е представителите на опозицията да стоят във формат, който реално няма да осъществява никакъв контрол над ДАНС. В закона пише, че трябва да има комисия, а не подкомисия, обяснява Свинаров.  Според него нежеланието за парламентарен контрол може да се дължи на две причини - че в службите се работи лошо, и че не се работи изобщо. Задължение на управляващите е да разберат коя е причината.
Депутатите не са получили отговор дали има лица, които са набавили за другиго имотна облага и дали това  не е политическа партия. Вътрешният министър и шефът на ДАНС на някои от въпросите отговаряли с мълчание, а на други - по начин, който не дава информация. Лидерът на БНД смята, че ако службите са работили както трябва, са щели да установят факти за финансирането на всички партии, не само на ДПС.
Конкретно за БНД Свинаров гарантира, че няма черна каса. "След като гарантирам, че нямаме пари, ми е много лесно да гарантирам, че нямаме черна каса", отбелязва той. /БЛИЦ