Заместник-шефката на парламента Росица Кирова отговори на Слави Трифонов по повод негово изказване, свързано с нея. 

Както БЛИЦ писа вчера, в коментар в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" зададе въпрос по повод подаването на оставка на депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, който гласи: "Вежди Рашидов вече не е депутат, Никола Минчев и Росица Кирова защо все още са?"

Ето какво му отговори тя: 

"Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей…" - тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени, написа още Кирова.

Тя припомни, че години след това Слави Трифонов добавя в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но според нея именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

"Може би откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма - "няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей", заяви тя в своя пост.

Кирова допълни, че "няма да задълбава в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в "агресивно животно“, след като е открил секса в юношеска възраст".

"Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение.

За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои "общественици" и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира. Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани", посочва в позицията си Росица Кирова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук