И днес в Народното събрание (НС) страстите бяха нагорещени. БЛИЦ припомня, че още в ранни зори недоспали депутатите се счепкаха в пленарна зала. Малко след това избухна жесток скандал между ДПС и премиера Кирил Петков заради лъжите му.

На фона на всичко това се разигра и една изключително комична ситуация. В основата й бе председателят на НС Никола Минчев и от част депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Любомир Каримански.

Докато човекът на Слави Трифонов бе на трибуната на НС Минчев избухна в неудържим смях. Не само това - той се опита да се прикрие с домуентите, които бяха пред него, но и това не му помогна.

Странната му реакция породи учудване в Каримански: "Не разбирам веселото оживление в залата".



"Защото сте с гръб към мен. Заради това", оправда се НС шефът.

Така и не става ясно какво разрева от смях Минчев, но след като му беше направена забележка от страна на Каримански, вместо да се извини, председателят на Народното събрание заяви, че и колегата му щял да се смее, ако бил на негово място.

Компания в неадекватния смях му прави и зам.-председателя на парламента от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

Интересната сцена прикова вниманието на депутатите от ГЕРБ и във фейсбук страницата им те споделиха кадри от комичната случка.

"Вижте реакцията на председателя на Народното събрание Никола Минчев при протакането на дневния ред, за да не влезе за гласуване предложението на ГЕРБ-СДС за 100% енергийни компенсации по сметките за ток на детски градини, училища, болници, храмове, общини и културни институции", написаха бившите управляващи.

Как се разигра комичната сцена с участието на НС шефа вижте в следващите кадри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!