Разделението в БСП след вчерашния пленум продължава. Споровете между социалистите се пренесоха в социалната мрежа. Грозна свада под пост се разрази между депутата от левицата Таско Ерменков и общинския съветник от БСП в Стара Загора Бойчо Биволарски.

Всичко започва от пост на Ерменков, в който обяснява различията си със Сергей Станишев. Биволарски реагира на написаното със следния коментар:

Това ли е най- важното, Таско??? Пак ще загубим изборите, защото не се наядохте!?

Ерменков не остава длъжен на съпартиеца си, заявявайки:

Аз в момента постя, така че за ядене, още повече за наяждане няма как да бъда обвиняван.

Биволарски отвръща на колегата си с думите:

Таско Ерменков, Партията си отива, заради такива като теб, Киро Добрев, Деница Златева и другите!? Иначе си пости колкото искаш, но мисли и за партията!

На опита на Ерменков да завърши спора, депутатът използва израза "друсане на въздуха" за думи без доказателства. Биволарски реагира на изпуснатата реплика с намек за физиологията на ръководителите на социалистическата партия:

Нали знаеш кои се друсат??? Но не с наркотици!? Имам предвид физиологията, ако ме разбираш?



Грозната свада между социалистите е пореден нюанс от все по-засилващите се различия между застъпниците на Елена Йончева и Корнелия Нинова от една страна и Сергей Станишев от друга, пише topnovini.bg

Припомняме, че в края на май 2018 година Таско Ерменков предизвика голям скандал, обявявайки в профила си във Фейсбук, че има информация, че водата в София е отровена. Малко по-късно Столичната община, концесионерът и здравните власти отрекоха официално това, а ГЕРБ внесоха сигнал срещу Ерменков в прокуратурата за всяване на страх и тероризъм и поискаха оставката му като депутат.