"БСП е готова да поеме отговорността за управление на държавата. Ако намерим тези, които ни поддържат, можем да търсим своите съюзници. Има червени линии, които не трябва да прескачаме - образование, финансирането му, здравеопазване", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Таско Ерменков.

"Ако президентът направи партия и ако тя влезе в парламента и не противоречи на тези червени линии, които споменах, нищо чудно да търсим сътрудничество. Но това всичко е като гледане на кафе. Принципите са важни, не имената", подчерта Таско Ерменков.

Без БСП не би могло да има промяна, а промяна в модела на управление на страната трябва да има, убеден е той.

Той отново отрече да има разединение в левицата, тъй като няма впечатление за масово напускащи партията социалисти - което се случва в ГЕРБ. Но призна, че слуховете за разединение не са нещо ново. 

Отказа да коментира и обвиненията на вътрешната опозиция за избора на лидер. Дали ще има "чистка" в партията ще решават делегатите, отсече Ерменков.
Личните разочарования не отразяват реалностите в партията, каза той. 53 000 леви гласуваха - това доказва консолидацията.
Той е убеден, че експертен кабинет в тази ситуация би задълбал кризата още повече.

"Обществото е докарано до една ситуация, в която няма как нещата да продължават по тази начин. Нормалната политическа логика изисква да се мине на предсрочни избори, изхождайки от настроенията на хората", заяви Ерменков.