„Лявото обединение е шанс за България. Надявам се то да се разширява. Най-логичното управление за една държава, която е първа по бедност, е лявото и социалното. То може да даде европейските нива от 2007 г.“. Това заяви бившият депутат от БСП Таско Ерменков от БСП пред БНТ. 

„БСП е единствената партия, която поддържа политиките си и изпълнява това, което е заявила в предизборните си кампании. Нашата вина е, че не можем да обясним политиката си. От друга страна, има инерция, с която се казва на хората, че всички партии в парламента са от статуквото. Ние ще се борим за първото място и това е естествено в една кампания. Разговорите Д21, АБВ и Кадиев не са водени „в тайна“, а дискретно.

Имаме всички шансове, ако хората се вслушат в идеите и разума, а не в емоциите, имаме всички шансове за победа на вота. Искаме хората да живеят равнопоставено и да няма „калинки“, а не НАП да „отписва“ 10 млрд. лева“, каза още Ерменков.

Той коментира социологическите изследвания, според които БСП пак е трета партия в следващото Народно събрание. По думите му, става въпрос за моментна извадка от настроенията на хората. Ерменков допълни, че коалицията не се формира, за да опита да спечели трети мандат на Георги Първанов.

„С Мая Манолова са водени разговори, но не изявила желание да се присъединява към нас. Много по-лесно е да стоиш от страни и да казваш кое е сбъркано в държавата, но е трудно да кажеш как може да се оправи“, коментира членът на Националния съвет на „столетницата“. 

„Жан Виденов ме потърси за възстановяване на енергийните проекти. Предложи ми да се присъединя да бъда издигнат от депутатската му листа. Но аз няма да напускам БСП, за да атакувам партията.

Казах на Виденов, че не искам да се присъединя. Не искам да използвам думата злоупотреба с името ми, което се появи в списъка на проекта на Жан Виденов, а по скоро го отдавам на грешка. Аз се обадих и помолих да бъде премахнато от листите“, каза още Ерменков.