Ирина Белчева – журналист, блогър, пиар и автор в „Труд“, се очаква да бъде посочена за говорител на служебното правителство, съобщава "Труд".
Белчева е водеща на сутрешния блок през уикенда на телевизия „България Он Еър“.
 

Както БЛИЦ съобщи по-рано днес, журналистът Иван Гарелов ще бъде назначен за медиен съветник на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

"От общия дух на изказването на новия служебен министър-председател веднага си личи, че това е Огнян Герджиков", заяви Гарелов.

Ирина Белчева е популярен блогър и изявен специалист по ПР и реклама. Учила е в Холандия, Франция и Англия - европеистика, политика и ПР, сочи нейната визитка в Bulgaria ON AIR. Решава да се върне в България, защото истински вярва, че ако искаш да видиш промяна в света, който те заобикаля, първо трябва да започнеш със себе си. Не харесва негативизма, вечното оплакване и мрънкане и винаги търси позитивната гледна точка, основополагаща за щастлив живот.

Ирина прави дебюта си като тв водеща в ефира на Bulgaria ON AIR през септември 2015-а с предаването "Десет".

От 11 юни 2016 г. е водеща на съботно-неделния сутрешен блок на телевизията "Днес в събота" и "Днес в неделя", който започва веднага след новините в 8,00 часа.

Поддържа личен блог – мястото, на което изразява активната си гражданска позиция по важни теми. Има авторска рубрика "Ирина и градът" в Tialoto.bg.

Страстта й е културата във всичките й форми и разновидности - от уличните музиканти до алтернативните арт пърформанси.

Вярва, че модерният млад човек се интересува от всичко, което го заобикаля, особено във време на развити комуникации и достъпност на информация.

Миналото лято Ирина Белчева даде интервю пред Диана Алексиева в сайта й „Интервюто“. Водещата на съботно-неделния сутрешен блок „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ по Bulgaria ON AIR разказа какво я задържа в България въпреки „западното“ й образование, коментира ролята на медиите и разкрива повече за интересите си извън телевизията. А какво впечатление остави тя пред Interview.to?

„Поредното попадение на „Кое е това момиче“ е не просто момиче, а журналист в действие. Умните й въпроси и още по-умните й отговори ни карат да мислим, че голямата слава в попрището тепърва й предстои. И да чакаме. Тя е момичето, което все по-често виждаме да се усмихва от ефира на Bulgaria ON AIR. Тя е от онзи малък процент симпатични хора, които въпреки „западната“ си диплома решават да се върнат тук, и то без да потъват в сравнения между „този и онзи“ свят. И за да не прозвучи патетично, тя е онази готина, синеока, руса мацка, която отгоре на всичко обича и да чете. Да язди, да си прави селфита, да работи, да изглежда добре и да танцува. И тъй като се оплака, че изобщо не си спомня кога за последен път някой я е канил на танц, „Интервюто“ реши да се завърти в един блус с нея, ако ще турско да е. Мдаа.“

Интервюто с Ирина Белчева четете ТУК