От „Градус“ АД излязоха с позиция по повод разпространените твърдения от Светослав Илчовски. Както БЛИЦ писа той се появи по време на Комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание.

БЛИЦ припомня, че бизнесменът Илчовски твърди, че пред очите му на рожден ден на министър-председателя Иван Ангелов - Пилето (собственикът на фирма "Градус") и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) му подарили кюлчета злато. "Иван Ангелов, който според Илчовски бил ковчежникът на премиера за изпиране на пари" донесъл малко кюлче.

Ето какво пише в позицията на "Градус".

"Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Шефът на "Градус" за обвиненията на "тайния" свидетел: Наркоман и пияница!

Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред.", се казва в съобщението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!