Г-н Джамбазки показа какво трябва да се прави в Европейския парламент през последните пет години. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

За първи път български евродепутат в лицето на г-н Джамбазки попадна в топ 10 по активност. Българското правителство беше сигнализирано именно от г-н Джамбазки, че Франция и Германия ни кроят номер с пакета "Мобилност". В Европейския парламент нямаме нужда от квоти, да си играем на леви и десни. Каузите на г-н Джамбазки, които ние тук подкрепяхме, трябва да продължат. Не може да ни е безразлично по какъв път ще тръгне Европа, защото докато радикалният ислям правеше атентати в Европа, бюрократите в Брюксел се занимаваха с въпроса какви да са тоалетните за третия пол, заяви Каракачанов.

Ние разбираме Европейския съюз като Европа на нациите или Европа на отечествата. Крайните либерали смятат, че те имат световното право да ни налагат възгледите си – по пътя, по който Европа защитава своите интереси или по път, по който я бутат голяма част от европейските бюрократи, на своето обезличаване. Когато ислямът не крие своето намерение да завладее света, европейските бюрократи ни занимават с въпросите за кривите краставици и тоалетните за третия пол, посочи лидерът на ВМРО.

Той посочи, че е за обща европейска армия. По думите му обаче такава армия не може да бъде създадена от днес за утре. Ако това тръгне да се прави само, за да кажем И ние имаме свое НАТО, не виждам смисъл. Но ако Европейският съюз трябва да организира своя структура, която да защитава своите граници, включително и по море – да. Тази идея е добра, но различните европейски държави я разбират различно, коментира Красимир Каракачанов.

Той съобщи още, че е предложил концепцията за ромите да бъде вкарана в Министерски съвет след евроизборите.