Като успех определи резултатите от вота Тома Биков от ГЕРБ. Той припомни, че за разлика от местните избори през 2015 г., сега кандидатите им са спечелили повече общини и са постигнали по-добри резултати. "След 10 години на власт, да се явиш на балотаж и да го спечелиш - това не е загуба", заяви той.

Относно загубите на места, Биков коментира, че те са породени от самонадеяност и неприлично държание. А това, според него, е възможност хората да изберат по-добрия кандидат.

Според депутата няма основание за касиране на вота в София. „Мисля, че трябваше да изчакат 2-3 дни преди да правят подобни изявления, защото се вкарват в една ситуация, която е безсмислена. Госпожа Мая Манолова постигна един добър резултат за София, като кандидат на БСП. Оттук нататък мисля, че трябва и да може приема и загубата. Тя през живота си е губила избори, така че би трябвало да е свикнала“, коментира Тома Биков.

Той прогнозира, че Манолова тепърва ще губи избори, защото анонсира нещо, някакви граждански инициативи. „Очаквам да направи партия“, каза още той.