БСП „пищят“ под кръста на морален стожер, който не могат да носят. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, предаде агенция „Фокус“.

„Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си“, обяви той. „БСП се превърна в нещо средно между жълт вестник и другарски съд“, коментира Тома Биков.

„Омръзна ни да обясняваме, че в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и след това сме печелили избори“, заяви депутатът във връзка с искането на БСП правителството да подаде оставка.

„Имаме готовност да поемаме отговорност, винаги сме го правили. Но не Корнелия Нинова е тази, която решава кой е прав, кой крив. Тя може да решава това само в БСП“, посочи Биков.

По повод пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев депутатът от ГЕРБ обясни: „Проблемът е, че другият човек се пише виновен. А и на двамата е трябвало да бъде съставен протокол“.

„Представете си в случая да беше който и да е от ГЕРБ, от Хасково например, с 8 дни да има забавяне - колко пресконференции щеше да има БСП по този казус“, коментира Тома Биков.