От 2 години насам не само не сме отказвали каквито и да било срещи, а сме искали такива, дори с формации, с които сме политически опоненти. Ще се отзовем на поканата на БСП. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„За мен по-важното е какво ще се случва на тази среща. Ние проведохме доста срещу преди два месеца, проведохме и гласуване. В НС се оформи едно мнозинство. Лично за мен участие в правителство с мандат на БСП и с приоритети, които те залагат, ми се струва доста трудно“, призна той.

„Ние не сме се вторачили в това в кого е мандата. Определени стратегически приоритети на БСП бихме подкрепили. По отношение на геополитическите теми - не. Когато предложихме правителство на проф. Габровски, БСП казаха, че това правителство е на ГЕРБ и не биха го подкрепили. Това ми направи много лошо впечатление“, разкри Биков.

„Аферата Nexo има много по-мащабни измерения, от това което знаем. Там има очевидни взаимодействия от тази корпорация с българската политика. Друг проблем е дали Сметната палата е изследвала тези служители са давали всяка година дарения от 20 000 лева и дали това са били бонуси, дадени за тази цел. Това е корпоративно финансиране на партия.

Доскоро говорехме за обръчи от фирми около партиите, сега – за обръчи от партии около фирми. Деструктурира се цялата дейност на парламента“, обясни депутатът от ГЕРБ.

„В тази ситуация шансовете за правителство не са големи. Г-жа Нинова продължава със своите приоритети, които са различни от нашите“, каза още Тома Биков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук