Не искаме да лъжем хората, че има нещо напълно безплатно. Не берем парите по дърветата, здравеопазването се плаща от джоба на данъкоплатеца. Това коментира в студиото на „Офанзива“ по Канал 3 Тома Биков от ГЕРБ по повод въпросите, които БСП постави днес по време на конгреса на партията.
Депутатът обясни, че се чувства притеснен за БСП, но не и за правителството. „Започват да изглеждат все по-неадекватни. Вотът на недоверие е един от най-тежките инструменти на всяка опозиция“, посочи Биков. По думите му опозицията първо трябва да си отговори на въпроса какво се случва, ако правителството падне.

„Ако те кажат, че алтернатива е самостоятелно управление на БСП, мисля, че притеснението за тяхната психическа нагласа ще е много по-голямо“, посочи депутатът. По думите му червените искат вот на недоверие заради корупцията, но в същото време обвиненията за шуробаджанащина не са подкрепени с нито един сигнал. „Техните изявления приемам като медийни димки. Искат вот за една тема, по която може спокойно да се хвърля кал“, уточни членът на ГЕРБ.

Биков допълни още, че никой в управляващата партия не иска коалиция с БСП, като изрази съмнение, че по този начин опозицията се готви за властта. „Начинът, по който го правят, не ми изглежда като подготовка, а като хвърляне на кал“, заяви депутатът.