Всичко, което можеше да се направи, е направено. Положението се следи. Това заяви в ефира на Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова тв относно паниката в Сливен и Ямбол, където плъзна слух, че децата на роми ще бъдат взети от училище. 

"Това не е първата онлайн истерия", добави Дончев.

"Вземането на детето е много крайна и драстична мярка - когато има случай на насилие, когато то е застрашено или за него не се грижат добре", каза вицепремиерът. 

"Както аз, така и вие, имате право да се съмнявате относно всички социални катаклизми, които се случват преди избори. Не знам кой е виновникът за тези слухове", заяви той.

На въпрос дали знае нещо относно стикерите с лика на Мая Манолова, чието лице е нарязано и биват лепени по стените, Дончев отвърна:

"Не разбирам, питате ме дали съм лепил стикери с главата на госпожа Манолова по колите? На всички избори сме играли чисто. Основният ни политически инструмент никога не е бил да плюем и да хулим. Това обикновено се случва срещу нас. Покрай избори съм виждал доста плакати, какви ли не, но ние не сме били инициатори на някои", каза той.

"Според мен държавата направи абсолютно всичко възможно, което може да се направи относно сделката за "Фолксваген". Единственото, което ние ограничаваме, е това, което ограничава европейския съюз. Имаме финансово ограничение заради това. Не можем да обещаем, че ще купим и един автомобил", добави вицепремиерът. 

"Всички знаем и коментираме често какви са другите предимства на България. Ние от Фолксваген нямаме писмо или решение, че България е отпаднала", заяви Дончев.

Според него ще има инвестиция от такава голяма компания в България. "Дали ще е Фолксваген или друга - не е ясно, но ни е дошло времето за такова нещо", каза той.

"Самите преговори с тази голяма автомобилна организация бяха огромен урок. Изискванията бяха много сериозни и това е урок за всички, които ще участват в подобни преговори след време", заяви Дончев.

"Не ме карайте да коментирам думите на господин Цветанов. Ако имам да му кажа нещо, ще го направя лично, не през медиите. Не мога да си позволя да бъда емоционален. От месеци не съм си говорил с него. Аз никога не съм го обиждал и имам навика, когато става дума за колега, ако имам нещо да му кажа, да му го кажа само на него и това е почтеното поведение", каза той.

"Искате да влизам в ролята на политически анализатор, но по всичко изглежда, че господин Цветанов има политически амбиции. Как ще изглеждат те след време, ще видим", каза той.

Относно Слави Трифонов Дончев заяви: "Когато говорим за трансформацията на един човек от журналист в политик, става сложно. Нещата не се получават просто. Г-н Трифонов като политик още няма ясна политическа физиономия, че да мога да отговоря бихме ли си партнирали с него. Рано ми е да кажа нещо повече", каза Дончев.