Томислав Дончев направи емоционално обръщение към всичките си приятели, близки, последователи и симпатизанти в социалната мрежа. Вицепремиерът по европейските фондове признава, че е уверен, че сме достатъчно силни и отговорни да преминем през трудностите.

Ето какво пише той: 

"Съзнателно или не, в определени етапи на живота преминаваме през различни кризи. Сблъскваме се с кризата на възрастта, с различни ситуационни, екзистенциални или емоционални кризи.

Обикновено преминаваме през тях, разчитайки изцяло на себе си и на най- близките ни хора. Или иначе казано - отчуждаваме се от заобикалящия ни свят в търсене на своите отговори и начини за справяне с проблемите, защото сме недоверчиви и рядко се вслушваме в съветите на другите.

За оправдание ни служи фактът, че никой не знае по-добре от нас самите какво изпитваме и в каква ситуация се намираме.

Сега е различно. Сега всички се намираме в една и съща криза, по едно и също време. До момента тя вади най-доброто от обществото ни: благотворителност, мобилизация и жертвоготовност.

За дни се случват неща, които иначе биха отнели месеци или години. Това ми дава увереност, че сме достатъчно силни и отговорни за да преминем през трудностите, които ще ни калят и направят по-силни. Бъдете здрави!"