"Записът беше отвратителен. Това дори не е запис, те си се излъчваха онлайн директно с ясното съзнание, че никой не ги слуша. Когато хората не са пред камери не се държат лицемерно, а говорят каквото си мислят", заяви председателят на групата на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов по БНТ във връзка със скандалния запис от сбирката на парламентарната група на "Демократична България" (ДБ).

"Проблем е, че се договарят Кирил Петков отново да е в министерски съвет. "Продължаваме промяната" (ПП) и ДБ твърдяха доскоро, че са най-важното е благото за страната, а какво се оказа? Че личните им амбиции са по-важни, каза той.

Предпочитам никой да не се съюзява с нас, ако трябва да бъдем същите лицемери", заяви Йорданов

Той отрече да е казвал, че КПКОНПИ трябва да се превърне в бухалка. "Корнелия Нинова беше там, може да потвърди. Обадете се на Ива Митева“, каза той.

По неговите думи, скандалът в КЕВР е създаден лично от Лена Бориславова:

"Присъствах лично, когато Лена вдигна скандал на Ива Митева по повод на отпадането на един от параграфите от закона за Енергетиката. Митева каза, че това е противоконституционно, а Лена каза, че "това няма значение". Това показва компетентността на лицето Бориславова", заяви Йорданов и показа документа в първоначалния му вид. 

"Такъв е юридическият капацитет на Лена Бориславова - закони, които падат в Конституционния съд", подметна той, за шефката на кабинета на Кирил Петков.

"Ние лицемерно, нагло и лъжливо, няма да постъпваме. Българският избирател ще си избере управляващи. 

Разликата между Кирил Петков и Бойко Борисов не е голяма. И двамата са с голямо его. В българската политика се оказва важно, да излизаш и да лъжеш директно в очите. Лицемерието минава всякакви граници", допълни Йорданов.