Бихме разговаряли с тях „Продължаваме промяната“ (ПП). Надяваме се, ако мандатът отиде в БСП те да постъпят по същия начин, защото ние бихме по стъпили по същия начин. Това каза във включване от Плевен Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН) пред bTV относно преговорите за бъдещо правителство при връчването на следващите мандати.

„Ако бяха постъпили с нас така, както биха постъпили с ДБ, ако мандатът отиде при тях, сега можеше да има кабинет“, посочи той.

„Ако има нормален диалог между четирите партии, не мисля че има проблем, който да не може да бъде решен“, каза Йорданов.

„Когато едната от партиите и двама от лидерите на водещата формация започнат да нарушават коалиционното споразумение, какво очаквате да се случи“, каза той относно изтеглянето на ИТН от управляващата коалиция, което сложи край на кабинета „Петков“.

„Ние подходихме твърде търпеливо в началото на тази коалиция. И по този начин създадохме илюзията в ПП, че могат да изискват от нас, а не да водят диалог“, заяви Йорданов.

По думите му, хубавото на третия мандат е, че той се връчва на политическа сила, а не на кандидат за премиер, което отваря възможности за разговори. Така той отговори на въпроса кой би бил кандидат на ИТН за премиер при получаването на мандат за правителство.