Концентрираме се върху кампанията. С "Продължаваме промяната" загърбваме различията за изборите.

Това обяви Ивайло Мирчев от "Да, България" в ефира на bTV. 

Той обясни, че приоритетът на коалицията е по-важен от различията помежду им.

"ДаБГ остана в коалицията ПП-ДБ. Обединиха ни предизвикателствата в страната, които са с приоритет пред вътрешнопартийните ни различия. Ще подпишем коалиционното споразумение за пред ЦИК.

Бомбастично разкритие! Кирил Петков и Христо Иванов стигнали почти до физически сблъсък

Вчера поставихме цели пред коалицията. Едната е да върнем поне 100 000 избиратели, друга е да сме първи или втори на изборите. Не трябва да има партийни квоти. Хората които ни подкрепят очакват да ни представляват най-добрите в парламента. В момента работим за силна кампания.

Хората, които се отдръпнаха от нас бяха голям удар за нас.

Трябва да си говорим за какво ще управляваме, преди да сложим лицата на масата. Шенген, еврозона, реформи в службите - винаги това са били важните неща. Има ли с кого да работим?", каза Мирчев.

За отстраняването на партия "Волт" от коалицията, Мирчев посочи, че "Да, България" няма отношение към това.

"С отстраняването на Настимир Ананиев не сме се занимавали от ДаБГ. Никога в разговорите с ПП не е ставало въпрос за "Волт" ни не е споменавано на името на Ананиев. Той в самото начало си беше част от ПП. Ние от Да, България нямаме отношение. Поканете Настимир да ви даде отговор на този вселенски въпрос", каза той.

 

Относно посещението на Костадин Костадинов в Москва, Мирчев попита защо не си е останал там, като било толкова хубаво.

"Като му е харесвало толкова много в Москва, Костадинов защо не си остана в Москва. Много ни я хвали, много хвали БРИКС. Всички го знаем в България, че е руски агент. Всички виждаме руската пропаганда в България. Леят се лъжи постоянно", смята народният представител.