Решението ми да гласувам в подкрепа на вота на недоверие е една своеобразна забележка от страна на ГЕРБ-СДС и по-скоро от СДС. Като председател на СДС, аз съм подложен на много сериозен натиск от страна на членове и симпатизанти, включително и националното ръководство, че ние се съгласяваме с всичко, което предложат некоалиционните партньори и едва ли не играем ролята на гумен печат. 

Това е сигнална лампа, но разбира се, че моят глас нямаше как да реши вота.

Дадохме знак, че нещата в управлението скърцат”. Това заяви в предаването Румен Христов – единственият депутат от ГЕРБ-СДС, който не подкрепи кабинета „Денков” при гласуването на вота на недоверие в сряда, предаде NOVA.

По думите му парламентарната група по никакъв начин не е разделена по въпроса дали трябва да продължи да подкрепя правителството.

„От петимата народни представителите от СДС четирима гласуваха против вота. Така или иначе ние имаме забележки по много неща и се опитваме да им кажем, че не може да се продължи по същия начин – да не се съгласуват нещата, които предстоят да бъдат обсъждани в пленарна зала и от правителството. Става дума за големите политики, не за оперативното управление”, добави още той.

Христов посочи, че отношенията по спора за дерогацията и бюджета са били изгладени, но това се е случило постфактум. „Асен Василев вече беше внесъл данъчните закони и то в отсъствието на премиера Денков и вицепремиера Мария Габриел, без да бъдат съгласувани с парламентарната група на ГЕРБ-СДС”, изтъкна народният представител.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук