Бившата регионална министърка Лиляна Павлова коментира обвинението на ексшефа на дирекцията, отговорна за пътната инфраструктура за трагедията с убитата от лампа жена в тунела "Ечемишка". „За мен всеки е невинен до доказване на противното”, каза Павлова по адрес на Георги Златев и напомни, че когато е налице повдигнато обвинение, всеки отговаря за своите действия пред закона. Павлова отрече обвиненията на БСП, че близки на ГЕРБ фирми строели магистралите.
"Кои са близки и далечни, аз не знам. Ако пледираме за българското, в България оперират български строителни фирми, които работят в инфраструктурните проекти повече от 15 години", опонира Павлова и обясни, че те са били създадени още в зората на демокрацията."Едни и същи фирми оперират на българския пазар. Кои и на кого са близки, очакваме, както имаше един виц – поименно колега, поименно да ги изброим", защити се тя.

На свой ред бившият финансов министър Владислав Горанов разкритикува икономическата и финансовата програма на БСП, като издигна, също като Павлова, цитати на Нинова ведно с нейната снимка.
 

На една от листовките беше посочено, че БСП ще вземе парите от печалбата на банките и ще ги използва за кредитиране на млади семейства. Горанов се възмути и прогнозира, че утре БСП можели да кажат, че бакалиите ще продават безплатно.

Томислав Дончев пък намери несъответствие в аритметиката на соцлидера за 10-те милиарда, които изтичат през обществени поръчки и корупция.

"10 милиарда са близо една трета от държавния бюджет, нещо повече, всички обществени поръчки са 6 милиарда и 10 милиона. Е, как да се откраднат 10, обяснете ми, отиваме в един свят на метаистината, опонира той. Дончев заключи: "Не сме се събрали да тричаме някого".