Бившият президент на САЩ смята, че представителите на Републиканската партия ще си възвърнат властта на президентските избори през 2024 г. Кризата около Украйна може да ескалира в Трета световна война, съобщи Факти.бг.

Това мнение изрази в събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки пред поддръжниците си в град Флоренция (Южна Каролина).

„Това може да доведе до Трета световна война, виждам какво се случва“, каза той.

Тръмп обвини Европа, че се възползва от САЩ

Според него Русия "няма да спре" в постигането на целите си поради факта, че сред сегашната администрация на САЩ "никой не може да разговаря" с руското ръководство, в частност с президента Владимир Путин.

Според Тръмп „САЩ трябва да дадат на Путин ясно да разбере, че той има само два избора – незабавно да започне мирни преговори или да се изправи пред светкавични последици, включително премахване на зависимостта на Запада от руската енергия“.

Тръмп заговори за ядрен удар по Москва

Бившият президент на САЩ смята, че представителите на Републиканската партия ще си възвърнат властта на президентските избори през 2024 г.
„Тази година ще си върнем Камарата на представителите и Сената, а през 2024 г. ще си върнем красивия Бял дом“, каза той.

Тръмп не каза директно, че ще се кандидатира лично, но спомена, че е "спечели два пъти" и "сега може да се наложи да се кандидатираме отново".

Междинните избори в САЩ ще се проведат през ноември. Те ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите и 34 сенатори. В момента демократите държат мнозинството в долната камара на Конгреса, а в Сената е установен паритет: всяка от двете партии заема 50 места.