Изключителна чест е за мен да бъда номиниран за кандидат за вицепрезидент. За мен е чест, защото съм в тандем със силната кандидатура на Цецка Цачева – истински професионалист, добър юрист, първата жена, застанала начело на Народното събрание. Това заяви по време на официалното откриване на президентската кампания на ГЕРБ кандидатът на партията за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев.
Той изрази увереност, че Цачева ще е първата жена президент на България.       
     
„Вие сте армията на ГЕРБ, която ще се изправи срещу кандидатурите и която ще защити стабилността на нашата държава. За мен е чест, тъй като зад нас са подкрепата и доверието на най-голямата политическа партия. Обещаваме да изградим една силна и достойна президентска институция, която да продължи това дело. С Цецка Цачева ще работим за издигането на авторитета на институцията президент, ще защитаваме българския национален интерес, ще защитаваме достойнството на институциите и авторитета на нашата държава, ще работим за силна, стабилна, просперираща, уважавана и мирна България”, заяви Манушев.

„Няма да позволя корабът България да бъде потопен. Ще ги бием, ще победим на тези избори и г-жа Цачева ще бъде първата жена президент на Република България”, заяви в края на словото си вицеадмирал  Манушев.

От своя страна кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева отново благодари за доверието, което е получила. „ Тук много пъти се чу, че ГЕРБ е най-голямата и най-силна политическа партия в страната. За мен това означава, че като истинска народна партия представляваме най-голямата част от активните българи. Имам основанието да поискам доверието на всички българи, за да има единение в държавата. Време е българската нация да бъде единна и това е голямата ми цел”, подчерта Цачева.

Президентската институция е надпартийна, но аз искам да съм президент и на онези, които са разочаровани от политиците, които са отблъснати от дребнавите ежби на политическите партии. Политическата апатия е най-големият ни враг в тази кампания. Трябва да достигнем до възможно най-голям брой граждани, които не гласуват”, каза още Цецка Цачева.

Сред приоритетите си тя отчете балансирана и активна външна политика; България да остане добър партньор на НАТО; страната ни да  бъде фактор на сигурност и стабилност.

„Ще работим институциите да бъдат достъпни и да работят в интерес на всички граждани”, посочи тя.
„България има нужда от стабилност, нацията – от единство, обществото ни – от върховенството на закона”, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

Тя бе категорична, че няма да се впуска в компроматни битки. „Вярвам, че дебатът трябва да се води с българския народ, с хората чрез срещи лице в лице”.