Призовавам българите, независимо какво им се поднася, да отидат и да гласуват. Тези избори са ненужни, бяха предизвикани по определени причини. Тези, които ги предизвикаха, целят трансформация на политическото пространство и създаване на конструкция в парламента, която да намали нашата тежест.

Това заяви в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов, депутат от ПП-ДБ, председател на ДСБ.

"Това се прави на базата на компромати, съшити с бели конци. Всичко вчера започваше със скандала „Корал“. Какъв скандал има. Всички са фиксирани върху това, никой не е доказал, че са фалшиви подписите, но какво е съдържанието? Има адвокатска тайна, тя не може да бъде разпространявана публично.

"Кирил Петков искал да напусне неправителствена организация. Тук няма пари, корупция и дялове. Това, че законът изисква някаква специална форма, е нещо различно“, смята Атанасов.

Водещата Цветанка Ризова обаче го нападна, че това все пак е измама и фалшификация.

Ако вие ми фалшифицирате подписа и ми и теглите спестяванията в банката е едно, говорим сега за друго“, подчерта депутатът.

Според него в момента всичко се отразява на общественото мнение.

„Срещу мен бяха водени три наказателни дела от 2001  до 2007 и всички завършиха с оправдателни присъди. Години наред обаче имаше заглавия „Атанасов подслушвал“. Всичко това приключи, но след 6 години. Да не ви обяснявам за мен и моите близки какво струваше това“, добави политикът.

Той припомни, че ПП-ДБ са постъпили отговорно преди 10 месеца, като са преговаряли с ГЕРБ, за да има стабилност в България.

Водещата го запита за ролята на Алексей Петров в преговорите за кабинет:

"Не знам каква е била ролята на Алексей Петров, с този човек никога не съм имал добри отношения. Знаете, за мъртвите, или добро, или нищо. Аз не знам той каква роля е имал в преговорите тогава, аз съм бил в официалните преговори, там го е нямало. Ако някой някъде е правил нещо, което да е спомогнало, не знам“, каза той и добави:

„Борисов обича да хвърля такива неща“.

Ризова обаче моментално го засече:

„Петков не отрече“, заяви водещата.

„Значи е възможно да е имало такава среща“, победено призна политикът.

По думите му в момента има специфична фабрика за компромати между прокуратурата и ДАНС. „Каква им е работата кой в кое НПО членува“, запита той отново относно скандала „Корал“ и името на Кирил Петков.

Скандала в митниците

Атанасов се похвали, че той е човекът, който е провел първата операция срещу Паскал, но контрабандистът бил предупреден и е избягал. 

"Видимо е доста адаптивен през годините, започнал своята дейност още през ДС (Държавна сигурност)", каза той. 

Живко Коцев го познавам като перфектен полицай и затова съм го препоръчал да води професионалната дейност на МВР. Срещал се е с тези хора, аз не бих се срещал с тях. Нямам представа за какво става дума. Човекът, който ме защитаваше мен толкова години, е поела неговата защита. Аз й вярвам на нея, тя ми каза, че не е видяла доказателства срещу Коцев по делото му", заяви генералът.

Казусът "Нотариуса"

"Темата с Нотариуса, справката за него, която бе публикувана, я изчетох много внимателно. Това е нещо ужасяващо, което е функционирало години наред. Той е покриван, а е вършел тежки измами. Всичко се разплита, когато го убиха. Въпросът е кой е извършил това престъпление", заяви депутатът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!