Внесли сме законопроект за реформация на ВСС, а едва след това може да се говори за смяна на главния прокурор. Освен приказки и заявления нищо конкретно в момента не се прави. От години риториката на Демократична България се крепи на това как ще направят съдебна реформа, но не са направили нищо по този въпрос. Това заяви Цончо Ганев от „Възраждане“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Това мнозинство не променя нищо от това, което правеше 12 години ГЕРБ", изрази негодувание Ганев. Той даде и пример за думите си: "Нарушават се всякакви законопроекти. Вкарват се данъчни закони със задна дата. Това е забранено в Конституцията. Те правят всичко това с презумпцията, че са мнозинство".

Това мнозинство няма експертния капацитет за каквото и да било. Казвам го със съжаление. В момента се намираме в енергийна криза, колабирал бизнес, посочи депутатът от "Възраждане".

"Договорите трябва да защитават България, националните ни интереси. Тези правила подлежат на предоговаряне. Управляващите обаче нямат желание да го направят, могат да договорят нови цени на газа, например. Те са равносилни на национални предатели", заяви още Ганев.

"Ние сме срещу зеления сертификат. Няма никакво значение какви са ограничителните мерки. В момента страда всеки от нас. Не вирусът убива толкова, а бездействието", каза още той.

Ако до 2 февруари няма план за отпадане на COVID мерките, излизаме на протест.