Няма разцепление в мнозинството. Когато има теми, по които не можем да намерим обща позиция, ги решаваме в зала. Няма драма в това. Това каза зам.-председателят на НС Цвета Караянчева в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите й ниското доверие в парламента се дължи на поведението на Корнелия Нинова в зала. „На Корнелия това й е работата - да иска оставки и вотове на доверие. Напоследък конфронтацията е основно от нейна страна. Днес видяхме това и в изявлението й по темата с Македония, по която по-рано обяви съгласие.

Тези неща трябва да се решават с диалог, така както г-н Цветанов се опитва да го търси във всички ПГ. Само да се прави политически PR това също удря по рейтинга на парламента. Искането на имунитети, обвинения за купуване на гласове. Парламентът е публична институция, ние сме като отворена книга пред гражданите и когато има нещо недобро това се отразява на рейтинга. Г-жа Нинова не търпи критики и това се вижда в парламентарната им група“, посочи Караянчева.

Зам.-председателят на парламента коментира и скандала „Суджукгейт“. „За да се увериш дали тези обвинения са верни, са нужни доказателства. В момента в който прокуратурата се намеси реакцията на премиера беше светкавична. Това което е ставало не е било ясно на никой“, категорична бе тя. По повод обвиненията на опозицията, че се наблюдава битка на две лобита в ГЕРБ, Караянчева коментира: „Това е смешно. Днес докладът от анкетната комисия за НДК беше приет. Днес разбрах, че единственото желание на колегите беше да си говорят с г-н Борисов. Нека да оставим прокуратурата да се занимава. Предстои ни нещо много важно и ако продължим да хвърляме кал това няма да ни донесе нищо добро. Има компетентни органи, които ще се произнесат“, призова Цвета Караянчева.