Днес отбелязваме 9 май – Деня на Европа, празник на мира и обединението на европейските народи, на желанието за единство и воля за съзидание! Това написа във Фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
 
„На този ден си заслужава да си дадем сметка какво постигнахме с присъединяването си към Европейския съюз и как се промени нашият живот. Често не забелязваме достиженията си, направеното ни се вижда недостатъчно, защото очакванията ни са големи, надявахме се на бърза и дълбока промяна. Съвсем естествено всеки иска да живее по-добре, да пътува, да изучи децата си и те да се реализират като квалифицирани и знаещи хора. Постигнахме много и продължаваме да работим, следвайки интересите на страната ни в рамките на европейското ни семейство.
Днес трябва да говорим и за бъдещето на нашия общ дом. За нас е важно той да бъде спокоен, сигурен и проспериращ и в него всички граждани да имат както равни възможности, така и споделени отговорности. През последните години Европа беше изправена пред нови предизвикателства и кризи, с които можем да се справим само с обединени усилия. Важното е да не отстъпваме от европейските ценности и да браним основите, върху които беше съграден Европейският съюз.
 
Честит празник!“, поздрави тя.