Нито за момент не съм си представяла, че г-н Главчев няма да бъде подкрепен и няма да спечели този вот. Той е изключително ерудиран, човек с много опит и естествено толерантен в определени моменти, защото в залата емоциите много се нагнетяват понякога и ако трябва да прекъсваш непрекъснато, трябва да няма нормален заседателен процес. Мисля, че Главчев е човекът, който трябва да оглавява Народното събрание и с вота на парламентарните групи на ГЕРБ и ОП това беше доказано. Това заяви пред Канал 3 зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
"Мисля, че ВОЛЯ се объркаха, защото излязоха, после влязоха в зала, не знаеха докъде е стигнал самия дебат за оставката на г-н Главчев. Как гласуваха не искам да коментирам! Всеки има право да гласува така както съвестта му диктува", коментира още тя.
 
"Вотът срещу Главчев беше абсолютно неоснователен. БСП търсят политически изяви и в парламента, криейки се зад това кой колко закони е входирал в деловодството на Народното събрание. Аз си направих труда да направя справка и се оказа, че те имат 5 и ние имаме 5 входирани закона, само че има една малка подробност, това че комисиите трябва да заседават и да разгледат законопроектите и тогава да влязат в зала", разясни Караянчева. 
 
"Във всяко Народно събрание, ако се върнем назад, има период от 1-2 седмици, в които липсват законопроекти, после нещата влизат в ритъм", категорична бе зам.-председателката на НС.