Член на партията може да бъде всеки, който споделя принципите на ГЕРБ. За мен темата приключи вчера, след като оставката беше приета с болшинство. Искам да благодаря на колегите, които ме подкрепиха. Това е признание за мен и колегите ми от Кържали. Това е отношение към смесените региони. Така в ефира на Нова телевизия шефката на парламента и новоизбран член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Цвета Караянчева коментира оставката на Цветан Цветанов и решението той да остане редови член в партията. 

През годините ГЕРБ направи доста за тези региони. Във всичките тези общини имаме общински съветници, каза още Караянчева, подчертавайки усилията, положени от нейната партия за развитието на въпросните региони. 

Борисов към ГЕРБ: Представяте ли си колко би било забавно да оттегля точката за Цветанов и... 

Защо Цветанов си отиде?

"Аз мисля, че това, което вчера показа конгреса, отношението на Цветанов, и това, което каза премиерът, че партията е над всичко, се потвърди. Драмите, които се очакваха , не се случиха. Етичната комисия, която ще се сформира в сряда, ще бъде много важна, за да може да преценяваме законовата и моралната страна на нещата", каза Караянчева. 

Официално: Ясно е бъдещето на Цветанов в ГЕРБ (ВИДЕО) 

Слуховете, че Цветан Цветанов е свързан с Еврохолд - етичната комисия ще се занимава ли с този въпрос?

Разбира се за всеки сигнал тя ще се сезира, за да може наистина да се преценяват нещата. идват местни избори. Виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят. Трябва нещата да се оглеждат, за да не се дават жертви, каза Караянчева. 

Новата комисия - пощенска кутия или вътрешно разузнаване?

Етичната комисия ще разглежда всеки сигнал, като ходи на място. Съгласете се, че понякога сигналите не са верни. Може някой да е решил да оклевети някой колега на личностна основа, каза Караянчева. 

Оставането на Цветанов - вратичка или защита от приятелски огън 

Господин Цветанов има място в партията, защото той участва от създаването ѝ. Всеки един български гражданин, който споделя идеите на ГЕРБ, има право да бъде неин член, каза Караянчева. 

Изпълнителната комисия е колективен орган и тя ще обсъди всяка една номинация. Номинациите се правят от местните структури, след това те се обсъждат на ниво изпълнителна комисия и след това се взима решени за одобряване на тяхната кандидатура, поясни тя.

Що се отнася до бъдещето на кмета на Пловдив, Караянчева поясни, че ако той бъде издигнат от местните структури, неговата кандидатура ще бъде разгледана.