Когато с е гласуваха оставките на тримата министри, една от партиите в Обединени патриоти не подкрепи оставките им. С гласуванията, които имахме и вчера, и днес, гласувахме заедно по законите, които са от управленската програма. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
„С ОП и с народни представители от други парламентарни групи, подкрепяме законодателство, което е в интерес на обществото и държавата. По управленската програма нямаме никакви разминавания”, каза още той пред bTV.

„Всичко, което е извън управленската програма, няма никакъв проблем всяка една от партиите да изразява своето мнение”, добави той.

„Нямаме притеснения от проверката срещу финансовия министър Владислав Горанов. Днес той обясни много ясно, че жилището е от кръстника му. Трябва да изчакаме да приключат проверките и тогава да коментираме. Чест прави на българските институции, че го правят. Законът е еднакъв за всички”, подчерта Цветанов.

„Не водя битки с никого. Не разглеждам президента като политически опонент на ГЕРБ. БСП трябва да се притесняват, защото трябва да го разглеждат като свой опонент. Ще дойде момент, в който ще се разграничи от тях. Ще забрави много бързо за тези, които го номинираха и избраха”, посочи той.

"Има надежда до края на мандата на тази Европейска комисия страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство по въздух", каза още Цветан Цветанов.