Цветан Цветанов също застана в подкрепа на Вежди Рашидов. Заместник лидерът на ГЕРБ коментира, че всеки прави грешки, но ако се извини, значи ги е осъзнал.
"Приемам Вежди Рашидов като голям приятел на парламентарната група на ГЕРБ. Мога да заявя категорично, че Вежди Рашидов се извини и трябва винаги на първо място да бъдем човечни, но когато човек се извини, значи е извлякъл поука. Не бих искал да коментирам писмото му, но категорично мога да кажа, че той премина през тежък, личен момент в живота си. Имаше тежко заболяване. Ние в партията бяхме съпричастни и готови да помогнем. Смятам, че когато човек премине през такова тежко изпитание в живота си, сами разбирате, че можеш да допуснеш грешка", заяви Цветан Цветанов в предаването на Светослав Иванов "120 минути" по bTV.
 
Той коментира и предстоящите президентски избори и решението в партията кандидатите да бъдат обявени през септемри:
 
"Като цяло ние сме в пълен организационен стил на работа, нямаме проблем кога ще бъде обявена президентската двойка. По тази тема се изговори много. Комплексни са мотивите да обявим кандидатурата през септември. Работим ежедневно с избиратели, хората и съответните институции. Не смятам, че трябва да пилеем сега енергията си, за да кажем какво ще се случи на президентската кампания. Надявам се тя да е позитивна.

Днес стабилността на правителството е изключително важна. Ние сме заявили категорично нашето решение, обявяването ще стане септември и оттук нататък всеки има право да вземе своето решение във всяка от политическите централи."