Водещата на “Лице в лице” по bTV Цветанка Ризова положи много усилия да накара бившия председател на Народното събрание Никола Минчев да каже, че след изборите е възможно управление на ПП-ДБ с подкрепата на ГЕРБ.

Тя го атакува с цитати от Бойко Борисов, с твърдения, че партията му е готова да подаде ръка и да гласува промените в съдебната реформа. Ризова подчерта, че Борисов бил ядосан, че това не е станало в предишния парламент.

“Щях да съм доволен, ако Борисов се беше ядосал за това в средата на мандата на предишното Народно събрание”, коментира Минчев и намекна, че това е ефект от новите санкции по закона “Магнитски”, обявени от САЩ. Представителят на ПП добави, че за пореден път Бойко Борисов си сменя мнението по важни въпроси в последствие. 

След въпрос на водещата, Никола Минчев заяви, че не вижда голям шанс за следизборно коалиране с БСП. “Станаха доста разминаванията с БСП, за съжаление”, коментира той.

Ризова на разпита бившият председател на парламента и за скандала с Александър Дунчев, който обвини ПП, че не го е подкрепила в борбата с горската мафия. “Подкрепата за борбата с горската мафия не е в това дали си първи или втори в листата. Втори не е осми, това е избираемо място”, отвърна Минчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук