В рамките на предизборната кампания Цачева няма да ръководи парламента, нейните функции ще поеме зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Така председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов потвърди изпреварваща информация на БЛИЦ.
Председателят на парламента Цецка Цачева ще излезе в неплатен отпуск в рамките на кампанията за президентските избори. Ще може да се съсредоточи върху обиколките и многото срещи, които й предстои да направи в цялата страна. Той заяви, че няма желание да заеме поста председател на Народното събрание /НС/, тъй като това би го отклонило от ежедневните му ангажименти със структурите на ГЕРБ и подготовката на всеки следващ избор. Парламентът ще бъде ръководен от Димитър Главчев, за което БЛИЦ писа първи. 

Може ли да бъде слаба кандидатура председателят на българския парламент и то втори мандат, и то първата жена председател на НС, попита Цветанов в отговор на въпрос за това дали кандидатурата на Цецка Цачева е слаба. От всичките наши останали опоненти аз не виждам някой да е бил на такава позиция в държавното управление, допълни Цветанов. Той подчерта, че Цецка Цачева има необходимите качества за президент, както и богат опит. Убеден съм, че с нейната юридическа подготовка на един дебат тя ще изпъкне пред останалите, посочи Цветанов, съобщи БТА. 

ГЕРБ ще спечели тези избори, заяви той и изрази увереност, че кандидатите на партията за президент и вицепрезидент са най-добрите. Той допълни, че все пак не трябва да подценяват и техните опоненти. 
На въпрос каква България да очакваме след президентските избори Цветанов заяви: "Стабилна България, сигурна България, защото това е златната инвестиция в бъдещето, както на децата ни, така и за всички възрастни хора". 

Цветан Цветанов обяви, че утре ще бъдат представени предизборните материали на ГЕРБ, а кампанията на партията официално ще бъде открита на 9 октомври в зала "Арена Армеец" в София.