Сигурността във вътрешността на страната и по външната граница на ЕС вълнува всички български граждани и потенциалните инвеститори. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Обществен ред, правосъдие и сигурност“, която се проведе във Враца. Той подчерта пред присъстващите, че не е обсъждано от правителството на Бойко Борисов да бъдат настанявани мигранти в региона.
„Темата бе използвана за атаки срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания за президентските избори. Първоначално ни обвиняваха, че не защитаваме интересите на България, а след като страната ни получи 320 милиона лева помощ от ЕК започнаха да говорят, че България ще стане буферна зона“, обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че борбата с конвенционалната престъпност е основен проблем в Северозападна България. „Част от мерките за борба с битовата престъпност, които предвиждаме в следващ управленски  мандат, са въвеждането на полицейско присъствие във всички населени места и изграждането на ефективно видео  наблюдение“, каза Цветан Цветанов.

Според Цветанов важно за региона е довършването на скоростния път Ботевград – Мездра. „Това ще доведе до привличане на инвестиции и създаване на нови работни места. По този начин ще се намалят и потенциалните тежки пътнотранспортни произшествия, които стават в този участък“, категоричен бе той.