Цветанов разкри какъв ще е кандидатът на ГЕРБ за президент

Що се отнася до антитеросристичния закон зам.-председателят на партията заяви, че мерките не са драконовски, рискове има за цяла Европа

Рискове има за цяла Европа. Търсят се начини как да се противодейства на "самотните вълци", за да предотвратят терористичните заплахи. Няма държава, която да е готова за един бежански поток. В Германия има 1 млн. бежанци и това създаде напрежение и проблеми в страната. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Що се отнася до Турция, той заяви, че те подкрепят демократично избраното правителство. "Турция е буфер между Сирия и Ирак, на територията й има около 3 млн. бежанци.Ако не разчитаме тя ги задържи, то Европа ще бъде изправена пред много рискове, затова са им необходими тези 3 млрд. евро помощ", каза още той. 

Цветанов бе категоричен, че през последните 12 месеца акцент е било изграждането на оградата на границата с Турция. Армията при необходимост ще бъде ползвана. При кризисна ситуация ще можем да реагираме адекватно. Не можем да бъдем спокойни, но като съседи на Турция, трябва да запазим добрите отношения с тази страна", обясни още Цветанов. 

"Септември месец ще можем да вземем правилното решение за провеждането на избори в Турция по време на извънредно положение", подчерта той. 

Що се отнася до антитеросристичния закон Цветанов заяви, че всяка европейска държава адаптира законодателствата си и България не може да остане в страни. "Дебатът днес в НС даде възможност всяка една парламентарна група да изрази своите притеснения. Приемането му на първо четене показа, че с диалог можем да го подобрим. Мерките не са драконовски и трябва да се реагира адекватно срещу подготовката и извършването на терористични актове. Трябва да защити правата на гражданите", категоричен е Цветан Цветанов. 

„Кандидатурата за президент трябва да е човек, който има възможността да работи, да представлява България с достойнство, да му се чува гласа. Премиерът е много загрижен коя ще е кандидатурата. Нека да се отнасяме с уважение към всяка една кандидатура”, призова председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.