Имаше извънреден председателски съвет по искане на колегите от "Атака" с идеята да се обсъди поведението и начина, по който се обругават парламентът и народните представители от "Шоуто на Слави". Това каза в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„Категоричното мнение на ПГ на ГЕРБ е, че не трябва да взимаме страна. Ако погледнем в хронологичен вид, връщайки се назад, знаем, че всички политици са били обругавани“, посочи той и допълни, че народните представители не трябва да бъдат тези, които сезират когото и да било за поведението на едно шоу. „Разграничихме се и затова нямаше единна позиция, която да възложи на председателя на парламента да сезира съответните институции“, обясни Цветан Цветанов.

„В годините, откакто съм в политиката, съм се възмущавал на много неща, които са неверни и са излизали в публичното пространство както персонално към мен, така и към представители на ГЕРБ и нашия лидер“, коментира Цветан Цветанов. „Представете си ако парламентът излезе с позиция относно "Шоуто на Слави", това означава, че ще създадем негативна енергия в обществото“, заяви той.

„Не искам парламентът да участва в действия, с които провокираме омраза или разделение“, подчерта Цветан Цветанов и обясни, че искането на "Атака" е по повод гневните квалификации и обругаването на институцията. „Силата на демокрацията са силните институции, които са призвани да защитават, когато има нарушаване на законите“, каза още Цветан Цветанов.