„БСП залагат на популистки обещания пред избирателите. Нашите опоненти твърдят, че са част от промяната - това не отговаря на истината като се  има предвид в какво състояние оставиха те България след управлението на Тройната коалиция и след управлението на Орешарски”. Това заяви пред актива на ГЕРБ в Пазарджик зам.-председателят на ГЕРБ и председател на  Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. 
Той коментира, че хората помнят добре и няма да допуснат БСП да се върне отново на власт. Цветан Цветанов направи анализ на актуалната политическа обстановка в страната. Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ БСП с подхода си и лицата, които издигат в тази кампания показват, че при тях има вътрешно партийни проблеми, които не са решени. 

Според Цветанов ГЕРБ ще заложи на срещите си с хората в страната лице в лице и на точната и реалистична програма на ГЕРБ. “Ние не се страхуваме от дебат с БСП, нито от въпросите на хората, с които се срещаме, защото нашата програма за управление на България е по-добра. Ние предлагаме реални решения”, категоричен бе той.

На срещата с Цветан Цветанов присъстваха членове на ГЕРБ от всички 12 общини от област Пазарджик, водачът на листата в 13 МИР Екатерина Захариева и областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов.