Уважавам взетото лично решение от Павел Вълнев за оттеглянето му от политиката. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов във връзка с новината, която по-рано днес обяви дясната му ръка

По думите му, взетото от Вълнев решение за оттегляне от политическия живот на партията няма да промени добрите им взаимоотношения и "винаги ще го подкрепяме за всяка една гражданска инициативата за завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината".

Ето и пълния текст на коментара му: 

Уважавам взетото лично решение от Павел Вълнев за оттеглянето му от политиката. Благодаря му за отделеното време и усилия, които положи през последните месеци. Той е един достоен и успял българин, като много сънародници по света, който винаги е подкрепял каузи за България.

През годините показа, че винаги е работил и подкрепял както България, така и българите живеещи зад граница и ще продължи да го прави.

Взетото решение от Павел Вълнев за оттегляне от политическия живот на партията няма да промени добрите ни взаимоотношения и винаги ще го подкрепяме за всяка една гражданска инициативата за завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината.