Имахме уважението да не влизаме в сблъсък и да не използваме това, че Мая Манолова е издигната за омбудсман на държавата. Това беше ваше предложение. Почвам да си мисля дали това не беше политическият ви ход тя да не бъде кандидат за председател на БСП или кандидатът ви за президентската кампания. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов към БСП по време на дебатите по избор на председател на антикорупционния орган.

„Днес дебатът спадна по-ниско, отколкото очаквах. Провокацията идва от ляво. Дават се определени квалификицации, сравнения. За кандидата, който е вдигнат от БСП се скриват важни факти за политическата му свързаност“, каза Цветанов във връзка с факта, че Николай Николов е бил общински съветник в Ловеч.

Той отчете, че депутатите в Комисията за конфликт на интереси не са получили тези автобиографични данни и не са имали възможност да задават въпроси. По думите на Цветанов Николов е представлявал БСП и всеки един знае в Община Ловеч, че това е млад човек, който в годините винаги е стимулиран и толериран от партията.

„Когато си общински съветник и когато си председател на Общинския съвет, трябва да се бориш за това общината да бъде финансово стабилна“, каза Цветанов. Цветанов попита защо се скрива това, което може би е най-важното - дали даденият кандидат ефективно се е борил срещу престъпността и е противодействал държавата да бъде разграбвана.

„Пламен Георгиев е прокурор, който по негови дела има осъдени политици“, заяви Цветанов. Според него не може да се обвързват професионалните качества на кандидата и използването на неговия капацитет и експертиза в едно управление. Председателят на ПГ на ГЕРБ пожела във всяко едно управление да се ползват хора, които имат компетентност и са работили срещу престъпността. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!