Благоевград се променя и става все по-красив и привлекателен, а общината става все по-предпочитано място за живеене. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на среща с кмета на Благоевград Атанас Камбитов и народния представител Даниела Савеклиева, която се проведе в сградата на Общинската администрация, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Цветан Цветанов благодари на д-р Атанас Камбитов и неговия екип за усилията, които положиха, за да се превърне Благоевград във водещ град в усвояването на средства от Националната програма за енергийна ефективност.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че кметът Камбитов оправдава ежедневно доверието на жителите на община Благоевград като преобразява града и го превръща в един от най-красивите градове.
По време на срещата бяха обсъдени някои регионални проблеми, сред които ВиК асоциацията, чието учредяване в Благоевградска област се провали заради отказа на община Кресна да се включи в нея.
 
За партия ГЕРБ е по-важно да спечели президентските избори, а не това дали ще е на първи или втори тур. Това каза в Благоевград заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, след среща с местната структура на партията, цитиран от Радио „Фокус” – Пирин.

Той добави, че целта на партия ГЕРБ е да спечелят с убедителен резултат, а ако отидат на втори тур разликата между техния кандидат – президент и опонента им да бъде толкова голяма, че да може в действителност да се даде устойчивост на правителството.

„Така ще може кметовете и местната власт да си свършат своите ангажименти, които са поели пред своите избиратели”, поясни Цветанов. Той каза още, че по време на днешната си среща с кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, градоначалникът е поставил въпроса за казармите. „Знаете, че неговата визия за развитието на града е да може в действителност да има един много сериозен парк, който да даде истинския облик на Благоевград. Благоевградчани също го заслужават. Виждате как днес изглежда градът, знаете как изглеждаше градът преди, когато имаше възможност и други политически партии да имат своите представители в местната власт”, коментира Цветанов.