Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Дори разбрах, че в момента не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с бизнесмен, който е от Хасковския регион. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Както БЛИЦ разкри ексклузивно по-рано днес кметът на Хасково Георги Беливанов е бил засечен в Монако в джип "Бентли" на хасковския мултимилионер Иван Стаматов Неговата фирма "Монолит" печели множество обществени поръчки за саниране на кооперация на територията на общината. 

„Това излезе в политическото пространство и в медиите и за нас е недопустимо. Когато има важни проблеми, които да се решават, ти да си направиш приятна туристическа дестинация“, коментира Цветанов.

„Позицията на общинското ръководство в Хасково не е изненада и в общи линии е съгласувана с централното ръководство“, обясни Цветан Цветанов.
 

Кметът на Хасково Георги Беливанов вече е лишен от доверието на ГЕРБ

„Г-н Добри Беливанов не се ползва с подкрепата на партията на местно ниво, защото изцяло се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години“, заяви Цветанов, цитиран от "Фокус".

По повод думи на Елена Йончева в ефира на БНР, че Хасково е нов „суджук гейт “Цветан Цветанов коментира: „В тази ситуация партия, която няма ясна визия за политическата същност на това, което трябва да се прави в един град, ще прави опит да се възползва от евентуалното решение и позиция на общинското ръководство“.

„Не искам да влизам в този словесен дебат с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя капацитет и ще направим всичко възможно да защитим обществения интерес“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. „Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област. По-добре е да назоваваш проблемите с истинските им имена, отколкото да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш на всяка цена“, посочи Цветан Цветанов.

„След като виждаме, че се образува дефицит и има проблем по-добре е да излезем и да бъдем искрени към обществото“, каза още той.