Цветан Цветанов е минавал през много по-тежък период. Това каза той пред журналисти в Поморие преди семинар на бургаската структура на партия ГЕРБ.

Цветанов: Вече пътувам към… 

Цветанов бе посрещнат от колегата си зам.-председател на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, областния лидер на партията Димитър Бойчев и други, предаде флагман.бг.

„Смятам, че това, което направи и Цецка Цачева, и Ваня Колева – аз трябваше също да предприема подобен ход, защото аз трябваше да застана зад приятелите си, зад хората си, а не да казвам, че те могат да подадат оставка, пък аз трябва да остана. Трябва да има еднакъв аршин за всички“, каза Цветанов, който подаде оставка като депутат.

„Минавал съм през много по-тежък период. Този е много по-лек. Но това, което се случва и това, което правя като анализ, е винаги два месеца преди изборите започва тежката компроматна война срещу мен“, коментира Цветанов.

Такива атаки имало и преди местните избори през 2011 г. През 2013 г. БСП внесли анонимен сигнал срещу него, а „като капак“ спретнали и аферата „Костинброд“.

„В живота и в политиката не е по-различно. Винаги правиш отстъпка настрани, за да можеш да продължиш напред. Така е и в семейството. Знаете че, и тук като гледам преобладават жените – вие когато командвате вашите мъже, нали знаете, че мъжете правят леко стъпка настрани и назад, за да може след това да продължат напред и да бъдем заедно с нашите половинки. Така че за мен е важна консолидацията на партията и доказахме, че действително, когато има действие, което под една или друга форма би могло да урони престижа на партията и което би могло да доведе до една по-малка мотивация, винаги трябва да се направи ход, който да може действително да консолидира всички и да бъдем напред“, обясни Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!