Още днес на Председателки съвет ще предложим обща позиция, която да бъде подкрепена от всички парламентарно представени групи

Поредната порция скандали, предизвикани от висши представители на Република Северна Македония (РСМ), нагорещиха страстите в Народното събрание (НС). БЛИЦ припомня, че в сряда премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски публично нападна България на международната сцена като я сравни с Русия.

Днес пък стана ясно, че македонският президент Стево Пендаровски одобрява съставянето на „черни списъци“ за български граждани и политици.

Именно по този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви следното в кулоарите на парламента: „Опасяваме се, че се натрупаха неприемливи действия от страна на официалните власти на РСМ.

Времето потвърди, че ние от БСП бяхме прави, че не подкрепихме френското предложение.

Това не е достатъчно. Още днес на Председателки съвет ще инициираме обща декларация на НС. Ще се обърнем към всички парламентарно представени да я подкрепят.

Така ще изразим, че не приемаме това отношение и ще настояваме това да бъде обща позиция на всички парламентарно представени партии“.

Нинова изостри тона към Скопие и заяви: „Подобно отношение е унизително, обидно и неприемливо за нас“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук