Управителят на агенция БЛИЦ Ивайло Крачунов и журналистката Илиана Беновска от Канал 3 ще внесат сигнал във ВСС срещу безумията на самозабравилия се Лозан Панов. Това стана ясно от предаването "Беновска пита", в което Ивайло Крачунов беше гост. Темата - съдебната система и случващото се в нея. 

Ето как коментира това Ивайло Крачунов:

Прави се опит за един много неприятен сценарий срещу главния прокурор и прокуратурата с главни действащи лица Лозан Панов, кръгът около "Капитал" и гравитиращите покрай тях протестъри. Това, което няма да стане е те да постигнат победа и да нанесат удар на прокуратурата. 

За отразяването на Лозан Панов и останалите около него в медиите:

И bTV и Нова телевизия абсолютно всеки ден ни натрапват все хора от задкулисен кръг, които прокрадват своите тези, въпреки, че до болка са втръснали на българското общество. Мисля, че премиерът Бойко Борисов още на предсрочните парламентарни избори очерта, че има кръг Агнешки главички и това са авторите на приватизацията, начело с техния главатар Иван Костов. 

За отговорността:

Надявам се поне една морална отговорност да понесат тези хора, но виждаме, че те не само не понасят това, а триумфират по националните телевизии и разполагат с неограничена медийна власт. Подобна обществена заблуда може да се спре като има трибуна като канал 3, като информационна агенция БЛИЦ, като вестник "Телеграф", които показват другите гледни точки. 
Като гражданско общество реагираме всеки ден и разкриваме безобразията, ползата е, че информираме българските граждани като показваме скритата истина за Лозан Панов, за "Капитал", за Калин Калпакчиев. 
Вече сезирах преди две седмици етичната комисия към ВСС за това, Че Лозан Панов посещава политически мероприятия, както и хора от "Дай България".

За останалите във ВСС:

Мисля, че и във ВСС има достойни хора, мисля, че те реагират и си вършат работата, към тях бих причислил и главния прокурор, който не се оставя на атаките. 

Отделянето на прокуратурата от съдебната власт е едно от поредните безумия, които предлага Лозан Панов, тя трябва да остане в рамките на съдебната власт, където е и в момента. 

Подмолните опити за преврат

Обяснима е гледната точка на кръга "Капитал" и техния собственик Иво Прокопиев и виждаме как той и негови колеги се опитват по всякакъв начин да нанесат удари по главния прокурор, разчитайки, че ще намерят по-удобен прокурор, може би Христо Иванов, който като дойде, да свали обвиненията, които са им повдигнати, вижда се каква е целта им.

Надявам се и вярвам, че в съдебната система работят и прокурори и съдии, които не са подвластни на решенията на Лозан Панов и аз се надявам, че той ще подаде оставка за безумните действия. Предполагам, че лобито зад него в един момент ще го накара театрално да хвърли оставката си, за да се кандидатира за някоя от по-високите длъжности в политиката, обобщи в заключение Ивайло Крачунов.