Изненадани сме от скоростта, с която се връща вторият мандат и от липсата на всякакъв опит да се намери някакво решение.

Така председателстващият БСП Атанас Зафиров  коментира действията на ПП-ДБ, които обявиха, че се отказват от опитите за реализирането на втория мандат за съставяне на правителство.

"На срещата с ППДБ ние ясно декларирахме нашето ясно желание за диалог, така направиха и другите партии. Обяснихме, че имат нашата подкрепа по отношение на антикорупционната политика и законодателството.

Но не може да е само тя да е темата, в момента има много по-важни въпроси. И накрая получаваме отказ за разговор с обяснението, че нямало готовност за антикорупционни мерки“, посочи Зафиров.

"БСП е готова за реализиране на третия мандат, който да е осъществен надпартийно и национално отговорно. В момента обаче най-важният проблем е този с пожарите", посочи той. 

„Това, което държавата декларира като подкрепа, не отговаря на истината. Трябва да инициираме темата за допълнителна подкрепа и това е темата на темите. Има и още една важна тема и това е подкрепата за общините, защото трябва да спре издевателството върху тях. И призоваваме регионалното министерство да придвижи договорите възможно най-бързо“, добави народният представител.