Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично управлението на партийните структури на партията в София. Това е обявено тази сутрин от бившия премиер пред целия столичен актив - депутати, общински съветници, районни кметове и районни ръководители на ГЕРБ, информира Tribune.bg.

За да следи изкъсо изрядната подготовка на партийните структури в София Борисов ще разчита на помощта на един от най-рейтинговите си кметове в столицата - Даниела Райчева.

Чистка на предатели тече в ГЕРБ! №1 в черния списък е...

Борисов е твърдо решен да демонстрира силата на партията си в столицата, сменяйки над 80 % от ръководителите на райони с нови лица от Младежи ГЕРБ. Сред тях са народните представители Николай Алгафари, Даниел Александров и Александър Иванов, общинските съветници Димитър Вучев и Драгомир Младенов, заместник-областният управител на София Стефан Арсов, парламентарният секретар на Министерство на иновациите и растежа Станислав Петрунов, кандидатите за кметове на районите „Младост“ и „Студентски“ Юлиан Пейчев и Кристиян Маджуров, както и кандидатите за общински съветници Румен Александров, Михаела Иванова и Йордан Тодоров.

Силни позиции в отбора на Бойко Борисов в София заемат активните младежи Диян Иванов, Мартин Милев, Атанас Бояджиев, Борислав Куртев, Георги Владов, Никола Скорчалиев и Добромир Иванов.

Сред основните задачи пред младите от ГЕРБ е да развиват структурите в столицата, спазвайки основните ценности, изповядвани от дясно-консервативната партия на Борисов. Повечето от новите районни ръководители са добре образовани и имат политически опит, имат семейства и деца.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път доказва, че усеща пулса на обществото и умело обновява партията си в отговор на очакванията на хората. Този път Борисов пуска в атака добре тренирания си младежки отбор, на който става капитан.

Силата на ГЕРБ е в младите хора, които застават зад нашата кауза. За разлика от другите партии, ние много добре знаем, че не само бъдещето, но и настоящето принадлежи на младите.

Те трябва да участват активно в управлението на политическите процеси и да взимат решения. Преди 17 години ГЕРБ беше основана от млади, образовани хора с хъс за генерална промяна на България.

Обновяваме се постоянно, съчетавайки дързостта и енергията на младите с мъдростта и експертизата на опитните управленци. Затова няма кой да победи ГЕРБ!“,  заявява Бойко Борисов.

Председателят на партията отново залага и на силна дамска квота, разчитайки на общинските съветници Ваня Тагарева и Лорита Радева, които поемат районните структури „Панчарево“ и „Искър“. Бившият кмет на район „Слатина“ Наталия Стоянова застава начело на партията в района. Маргарита Александрова поема район „Оборище“, Милена Янкулова продължава активно да развива ГЕРБ в „Подуяне“, а Ивелина Джартова ще продължи да работи за „Кремиковци“.

Бившите кметове на районите „Връбница“ и „Илинден“ Младен Младенов и Иван Божилов ще вложат усилията си в развиване на районните структури. Светослав Тодоров остава начело на ГЕРБ в район „Нови Искър“. Кметът Димитър Димов, който се пребори за запазване на  „Надежда“ като бастион на ГЕРБ, ще ръководи и партията в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук