Иконата на попфолка Таня Боева се хвърля в ново поприще. Тя се кани да изгрее на политическата сцена, като първа стъпка за това е кандидатурата ѝ за общински съветник от партия "Възраждане" за Стара Загора. Новината съобщи самата тя в социалните мрежи. 

Явно Боева има националистически нагласи в политиката. Ето какво написа тя във Фейсбук: 

"Приятели, аз подкрепям "Възраждане", като в тяхно лице виждам единствен шанс да запазим националната ни независимост и защита на българските интереси! С отговорност приех поканата да бъда кандидат за общински съветник в Стара Загора. В този смисъл изразявам пълната си подкрепа за г-жа Искра Михайлова - кандидат за кмет на "Възраждане " - Стара Загора! 

Благодаря за доверието на г-н Костадин Костадинов, г-жа Искра Михайлова, г-н Даниел Проданов и цялата общинска структура на "Възраждане" Стара Загора. Представянето на кандидатите за кмет и общински съветници от "Възраждане " в Стара Загора ще се проведе на 11-ти Октомври, 18:30ч. в Зала 1 на хотел Верея.
Очакваме Ви."


49-годишната Таня Боева е ветеран в попфолка. Тя започва кариерата си в зората на чалгата през 1994 г. Родената в Тополовград певица е единственият чалга изпълнител, печелил голямата награда в легендарния престижен фестивал "Златният Орфей".

Сред хитовите ѝ песни са: "Тежко ранена", "Приеми ме", "Просякиня", "Цъфнало цвеке шарено", "Снощи саках да ти дойда", "Кой беше ти", "Идеално лош", "Зодия Скандал" и "Час любов". 

Певицата е известна и със склонността си към пластичната хирургия. Тя е от първите попфолк изпълнителки, които си правят ринопластика, а през 2021 г.

Довечера "Възраждане" открива предизборната кампания в Стара Загора и ще представи пълния списък на кандидатите си за общинските съветници. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук